Eetstoornismanagement
Home Concept AnyYou Wie is AnyYou Behandelmogelijkheden
Tarieven Aanmelden Contact
Voor wie?
Aankondigingen/nieuws
Columns
Workshops
Social Media
Voorlichting
Links
Counselling/Coaching
Non-verbale Expressie Testimonials
Eetstoornismanagement AnyYou
              Non-Verbale expressie

Gevoelens en emoties op een non-verbale manier, in beeldende vorm uitwerken kan soms makkelijker zijn dan praten, zoals woorden soms te moeilijk zijn om mee te zeggen wat je bedoelt.  
Een prachtig voorbeeld is dit werk van Melissa, waarbij ze zelf een stukje heeft geschreven over wat ze heeft gemaakt:

Schilderij Melissa, een prachig voorbeeld van nonverbale expressie"Het is mijn gevoel, zoveel dingen door elkaar heen.
De bovenste rand neemt het verdrietige oog weg en laat de tranen over het lichaam stromen naar de handen die de tranen opvangen.
Van het verdriet kunnen mooie, nieuwe dingen komen, zoals de vis en de bloemen. Het brengt nieuw leven en nieuwe kansen.
De zintuigen zijn ervoor om goed te kunnen opletten of je iets goed doet, of te kunnen luisteren en zien wat andere mensen doen.
De voet is omdat ik ondanks alles toch ben blijven staan, ook al is dat soms niet op twee benen.
De linkerhand draagt een rood armbandje, dat staat voor mijn probleem en de zon staat voor zich.
De vlinder en de vrouw, opgezet uit verschillende lichaamsdelen, grootten en huidskleuren laten de innerlijke schoonheid zien van ieder mens. Hoe, wat of wie je ook bent.
De vlinder staat voor vernieuwing. Ze was eerst een rups en door te overleven werd ze een prachtige vlinder. En dat worden we allemaal ooit"

                                                                                        Melissa

Het menselijk brein is een fascinerend iets. De menselijke psyche, met hun gedachtengang en met het bijbehorende gedrag dat zij ontwikkelen, is soms zó ingewikkeld en ongrijpbaar, dat menigeen hier geen grip op weet te krijgen, zeker wanneer er een disbalans ontstaat.
Mensen weten soms grote klappen op te vangen in hun leven en die jaren later toch, soms op héél onverwachte wijze, hun uitwerkingen blijken te hebben op hun persoonlijk- en/of fysiek functioneren.

Het beïnvloeden van het brein is in tegenstelling tot het lichaam bepaald niet iets wat met een simpele medische ingreep verholpen kan worden. Bloedtesten of röntgenfoto's zijn zelfs niet in te zetten om mankementen of haperingen te achterhalen, laat staan verhelpen. 

Inzicht krijgen in je geestelijk functioneren is niet altijd makkelijk en het ook nog eens weten te verwoorden al helemaal niet.
Tijdens de beeldende creatieve consulten proberen we grip te krijgen op de 
negatieve en onverwerkte emoties die in je zitten, dat we steeds opnieuw zullen proberen om te buigen naar iets positiefs.

 
Bij AnyYou proberen we te zoeken naar achterliggende gedachten. Daar kunnen we het over hebben door te praten, maar soms is het ook goed om vooral beeldend te werk te gaan. Woorden en gevoelens visualiseren met
behulp van vormen, kleuren en stukjes schrijven, met allerlei materialen en thema's, op een creatieve en veelal non-verbale manier.
Ieder werk analyseren we samen. Ieder geeft zijn visie op wat hij/zij ziet en dat kan voor een ieder anders zijn. Soms bedoelen we iets met kleuren, vormen of tekst,  zonder dat je er in de eerste instantie bewust van bent. Je kunt hele andere gedachten hebben voordat je begint met iets op een beeldende manier te uiten, dan daarna. Met nonverbale expressie kun je zó veel meer zeggen dan je denkt, ook tegen jezelf en dat kan een enorme opluchting geven, waardoor er weer ruimte ontstaat.

Voor de onderwerpen automutilatie, depressiviteit, verwerking en stress, zijn er bij AnyYou ook speciale, zeer effectieve concepten ontworpen op het beeldende vlak. Dit een uitstekende manier om te ontladen, op een ontspannen en verantwoorde manier.


......Laat je verrassen door je eigen mogelijkheden...mogelijkheden waardoor je weer verder kan!


Copyright 2013, Winifred Baatsen©                                                        Webdesign: Winifred Baatsen